EFT - EMOTIONAL FREEDOM TECHNIQUES

Tècniques de Lliberació Emocional

Aquest conjunt de tècniques han estat definides com una forma "d'acupuntura emocional" donat que tenen els mateixos principis que aquesta mil·lenària disciplina i perquè poden tractar qualsevol emoció que provoqui dolor o neguit. És un procediment senzill, ràpid i eficaç que permet reequilibrar el sistema energètic del cos fent possible resoldre temes emocionals pendents que, tot i no ser la única causa , sí que són uns dels més importants en el desenvolupament de malaltia física, disfuncions psicològiques i limitacions en el desenvolupament personal.

 

La tècnica consisteix en "picar" suaument sobre determinats punts d'acupuntura dels meridians d'energia alhora que es manté l'atenció focalitzant-la en un problema específic i es van repetint algunes frases que resumeixen el problema a tractar. El resultat és el reequilibri bioenergètic de l'organisme engegant els mecanismes d'autocuració del propi cos.

'Tapping'

EFT - TAPPING

Origen

En el 1980, el Dr. Callahan va investigar en coneixements de medicina tradicional xinesa i kinesiologia per descobrir els meridians que estan en estat de desequilibri en diferents tipus de problemes psicològics. Al 1985 presenta TFT (Thought Feel Therapy) una teràpia que li va permetre tractar amb èxit els desordres emocionals. Més endavant, els alumnes del Dr. Callahan van desenvolupar els seus propis mètodes destacant EFT de Gary Craig o TAT de T. Fleming entre d'altres.

 

Emotional Freedom Techniques és la tècnica que compta amb més divulgació de la Psicologia Energètica. Utilitzada per milers de persones i terapeutes al ser considerada un mitjà excepcional que permet aconseguir la recuperació del benestar físic i emocional de la persona.