FOCUSING

            El “focusing” es pot definir com el procés de fer atenció a una sensació corporal associada a algun aspecte de les nostres experiències, que es pot sentir molt vagament en un començament, tot i que també es pot tractar d’una sensació forta i que ens amenaça amb desbordar-nos. En asseure’ns amb paciència i respecte amb allò que estem sentint per dins, podem trobar què és el que la nostra sensació sentida ens vol dir. En aquest cas, aquest “voler dir” per dins de nosaltres comença a bellugar-se, generant un canvi a traves de petites passes.

            El “focusing” és una tècnica i alhora una habilitat per a saber escoltar, és l’art de comunicar-se amb nens, adolescents i també els adults.

          

Es tracta d’escoltar, de moltes maneres, al nostre jo més profund i als altres. Escoltar el què els nens diuen, senten, pensen, però també, allò que està a un nivell més profund que els pensament i sentiments.

El canvi de conductes sorgeix quan els nens aprenen a escoltar internament, percebent el què el seu cos sent. Aquest procés de canvi és el que el “focusing” aconsegueix.

El “focusing” és un nou element en l’art de comunicar-se,  que es pot aprendre i aplicar en els diferents contextos de la vida, l’escola, a la família, etc.