QUIROMASSATGE

¿Què és?

El "quiromassatge" és un mètode de valoració (mitjançant la palpació perceptiva) i de tractament manual, aplicat sobre la pell i trasmés per la pressió mecànica de les mans als diferents órgans i teixits del cos humà, que té a la vegada, efectes reguladors sobre el dolor, la sensació general de la vitalitat, els estats d'ànim, el cansament i en general sobre la psique.

¿Quins són els seus beneficis?:

  • Fisiològics:quan s'efectua el massatge a una persona sana per proporcionar major vigor a l'organisme o per aliviar el cansament.
  • Preventius: aconsellar que el tractament estigui unit a la pràctica d'exercici moderat, s'aconsegueix fomentar el benestar i que el massatge perduri.
  • Terapèutics: quan s'utilitza el massatge per millorar la funció circulatoria, recuperar la movilitat restringida entre els teixits malmesos, aliviar i/o reduir el dolor. En el moment en que el massatge proporciona suport humà, relaxació i benestar, ajudant en la recuperació i el manteniment de la salut.
  • Psicològics: el contacte de les mans sobre la pell i teixits subcutanis proporciona calma, seguretat i confort a la persona tractada, li proporciona relaxació, a la vegada que regula i alleuja la tensió psicofísica.
  • Regula la funció: El massatge ajuda a millorar la capacitat d'autocuració del nostre cos.

¿Quines són les seves indicacions?

Les tècniques de massatge serveixen tant per tractar i prevenir malestar o molesties, com per donar-se un respir desprès d'un dia, una setmana o mesos d'acumular tensions. Es dirigeixen a aliviar o a fer desapareixer la tensió muscular, per alteracions posturals; tractar la falta de to després de llargs períodes en llit o, després de la retirada d'una immobilització estricta com venes de guix; O per estats de tensió muscular hipertónica.

El massatge millora el funcionament de les articulacions  (sobre tot si són tractades amb tècniques d'osteopatia), augmenta el reg sanguini i, afavoreixen els moviments peristàltics del colon. S'incrementa el drenatge de fluïds (linfa i sang), optimitzan el funcionament dels òrgans i, el transport d'oxígen a la sang, fundamental per a restaurar la funció.

 

OSTEOPATIA

¿Què és?

És una teràpia manual que considera al cos com un tot. Es fonamenta en el principi de que tots els sistemes del cos estan relacionats i per tant els trastorns en un sistema afecten el funcionament dels altres.

¿Quins són els seus beneficis?


El tractament es realitza mitjançant suaus manipulacions orientades a alleujar el dolor, restaurar funcions i així promoure la salut i el benestar. S'utilitza un ampli ventall de tècniques (estructurals, funcionals, sensorials, facials) que respecten els teixits i no van més enllà dels límits que les estructures del cos ens posa.
Alleuja els dolors i retorna l'equilibri al cos. El pacient és passiu la major part de la sessió, es manté estirat a la camilla i colabora amb el terapèuta mitjançant respiracions.
 

¿Quines són les seves indicacions?

 

  • Dolors articulars, del cinturó pèlvic, escapular i de la columna vertebral.
  • Ciàtiques.
  • Cervicobraquiàlgies.
  • Lordosis, escoliosis, cifosis que cursen amb dolor.
  • Artrosis, etc.